Ote artikkelista Henki& Elämä 11/ 2016

Tarinan kuvittajaksi Ilona Tomi pyysi taideterapeutti ja nukketeatteritaiteilija Anna- Liisa Tarvaisen. Tomi oli ihastunut hänen toteuttamiinsa lavasteisiin tamperelaisessa värivarjoteatteriesityksessä.

-Niistä oikein aisti, miten muodot ja värit hoitavat pientä katsojaa.

Tarvainen lähti liikkeelle kirjan yleistunnelmasta, sillä se tuo värityksen. Koska tavoitteena oli valoisa ja lohduttava kirja, hän valitsi taustaväreihin paljon hentoa vihreää, ruskeaa ja sinistä.

Sitten hän mietti tarinan hahmoja ja sitä, miten niiden sisäistä olemusta ilmennetään ilmeissä, eleissä ja liikkeissä.

-Tunnetiloja ei voi kuitenkaan laittaa vain hahmolle, vaan niiden täytyy näkyä myös taustassa. Värityksellä ja erilaisilla muodoilla voi tukea vahvasti esimerkiksi surua, pelkoa ja iloa, Tarvainen kuvaa.

Hän maalasi kuvat öljyväreillä ja räsyllä, joilla syntyy pehmeää ja herkkää jälkeä.

-Mietin, miten tekniikka hoitaisi kipeää lasta, jota pelottaa. Halusin, että hänelle tulisi kuvista hyvä olo. Öljyväreillä saa tehtyä myös useita ohuita kerroksia päällekkäin. Ne tuovat kuviin hengittävyyttä ja lämpöä.

Suden lahjan arvomaailma on yleisinhimillinen.

-Olemme pyrkineet siihen, että tarinasta olisi apua ihan kaikille vakavasti sairastuneille lapsille, uskontokuntaan katsomatta. Tekstissä on paljon viittauksia luontoon ja sen parantavaa voimaan, Tomi valottaa.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*